• от 2014 •

Семеен хотел Oak Residence Hotel & Relax се намира в сърцето на най-старата и обширна планина в България, Родопите. Заобиколен от магическа природа, съхраняваща красотата на диви горски кътчета, скали, водопади и невероятно разнообразие от растения и животни, това е идеалното място за ски туризъм и планински отдих. Сгушен сред красотата на седемте Смолянски езера и тишината на вековни гори, Oak Residence Hotel & Relax е сбъдната мечта за всеки, който търси бягство от шумотевицата на града и пренаселените планински и морски курорти.

Комплексът e разположен на 1500 м надморска височина и e в непосредствена близост до едно от най-големите Смолянски езера – “Лагера”. Въздухът в този район е всеизвестен със своето лечебното и терапевтично действие. Това се дължи на особен вид ветрове, наречени планински “Бризи”, които имат способността да насищат въздуха с отрицателни йони, правейки го неблагоприятна среда за развитието и разпространението на вируси, бактерии и болести. Научно е доказано, че хората тук боледуват по-рядко и се възстановяват сравнително по-бързо от всякакъв вид заболявания.

Ние сме само на 15 мин с кола от най- новия шест местен лифт Стойките – вр. Снежанка , който след кратко живописно пътуване ще ви отведе до самия връх на международния ски курорт Пампорово. Ски и сноуборд любителите могат да се насладят на 14 ски писти с обща дължина 20 км. Град Смолян е само на 7 км, а международните летища Пловдив и София са съответно на 90 км и 210 км.

 

След откриването на граничния пункт Златоград – Термес на българо-гръцката граница, разстоянието от Oak Residence Hotel & Relax до кристално чистите води на Егейско море е само 150 километра. С лекота, тръгвайки сутринта, можете да прекарате целия ден, препичайки се на плажа, а привечер да сте отново сред прохладата на Родопските гори.

В края на Февруари 2021 година се очаква да бъде завършен ГКПП ” Рудозем – Ксанти”, през който е предвидено да преминават всички видове превози. Това ще е от голяма полза за облагородяването на родопския регион, както и развитието на търговията, бизнеса и туризма в целия окръг. Новото инфраструктурно подобрение ще съкрати пътуването до Гърция с цял час- до гръцкото море ще се стига само за 1,5 часа.

Подарете си глътка свеж въздух и се насладете на вековната история на Смолян и Родопите, родното място на древногръцки богове и самодиви.

Чуй тишината в Oak Residence Hotel & Relax!

0

апартамента

0

двойни стаи

0

ресторант

0

релакс зона

0

игрална зала

1. Лично отношение
Ние сме семейство Заимови. Oak Residence Hotel & Relax e нашия семеен хотел и втори дом. Нашата мечта е да съчетаем в едно атмосферата на домашен уют с 5 звездно обслужване. Всеки един гост на хотела е гост в нашия дом. Ние се обръщаме към всяка една ваша нужда с грижа и внимание.
2. Кристално чиста планинска вода
Забравете за бутилираната минерална вода. Нашето семейство цени чистата питейна вода като лечебно средство и източник на цветущо здраве. Разполагаме със собствен водоем свързан с планински извор недалеч от хотела. Ако досега водата не ви се е „услаждала”, то изчакайте докато опитате тази естествено студена и свежа родопска вода.
3. Спокойствие
Oak Residence Hotel & Relax е сгушен сред девствената природа и спокойствието на Смолянските езера. Тишината тук има магическо влияние върху хората. Наши гости споделят, че по време на тихи разходки получили яснота относно даден въпрос, вдъхновение да започнат нов проект или по-дълбока връзка със себе си.
4. Целогодишен туризъм
Лятото при нас е слънчево и прохладно с тучни поляни, вековни зелени гори, сини езера и кристални потоци. В района са изградени над 10 екопътеки и екомаршрути, разкриващи величествени гледки. През зимата ви очакват меко време, дебела снежна покривка и отличните ски писти с обща дължина над 20 км.

Какво търсите?

Двойна стая

от 140 лв./вечер

Апартамент

от 165 лв./вечер

Галерия

Вижте избрани снимки от нашия хотел тук.